نگاهی سریع به محتوای آموزش هواگیری کولر گازی
اگر در خانه یا محیط کار از اسپلیت برای داشتن دمای مطبوع محیط استفاده میکنید، لازم است تا در زمان تغییر وضعیت اسپلیت از حالت گرمایشی به سرمایشی، به هواگیری کولر گازی (اسپلیت) توجه ویژهای داشته باشید. بنابراین پیش از تغییر وضعیت اسپلیت از حالت گرمایشی به سرمایشی، اتصالات کویل را هواگیری کنید. در این مقاله قصد داریم تا بیشتر با انواع روشهای هواگیری اسپلیت آشنا شویم تا کارایی این دستگاه را در فصل گرم سال افزایش دهیم و با داشتن هوایی خنک و دلچسب در خانه یا محیط کار، تابستان لذتبخشتری را تجربه کنیم .
چرا باید اسپلیت ( کولر گازی ) را هواگیری کنیم؟
منظور از هواگیری اسپلیت، خروج هوای محبوس در لولههای و اجزای داخلی اسپلیت است. چنانچه هوا در لولهها و اتصالات اسپلیت باقی بماند، مشکلات متعددی برای اسپلیت ایجاد کرده و عملکرد سیستم اسپلیت را تحت تاثیر قرار میدهد. در اینجا برخی از پیامدهای احتمالی باقی ماندن هوا در لولهها و اتصالات کولر گازی به شرح زیر است:
- کاهش راندمان خنک کنندگی اسپلیت: هوای موجود در لولهها و اتصالات به عنوان یک عایق عمل میکند و از انتقال موثر حرارت جلوگیری میکند. این امر میتواند منجر به کاهش راندمان خنک کنندگی دستگاه شود، زیرا کولر در تلاش برای حذف موثر گرما از داخل است و در نتیجه ممکن است مدت زمان بیشتری طول بکشد تا سیستم به دمای مطلوب برسد.
- کاهش بهرهوری انرژی: وجود هوا در اسپلیت، باعث افزایش حجم کار کولر گازی شده و آن را مجبور به کار بیشتر برای رسیدن به سرمایش مطلوب میکند. این امر منجر به افزایش مصرف انرژی و افزایش هزینه برای پرداخت قبض برق میشود.
- اختلال در عملکرد اسپلیت: هوای موجود در لولهها و اتصالات میتواند جریان مبرد را که مسئول فرآیند خنک سازی است، مختل کند و با ایجاد یک انسداد، گردش آن را محدود کند. در نتیجه ظرفیت خنککنندگی سیستم کاهش پیدا میکند و منجر به افزایش سایش و پارگی قطعات میشود.
- افزایش صدا و لرزش: هوای محبوس شده در سیستم میتواند باعث لرزش و نویز شود. همانطور که کولر گازی سعی میکند هوا را از طریق موانع عبور دهد، ممکن است صداها و لرزشهای غیرمعمول ایجاد کند و در نتیجه یک محیط پر سر و صدا ایجاد میشود.
بهترین روش هواگیری کولر گازی (اسپلیت) چیست؟
به طور کلی دو روش برای انجام هواگیری کولر گازی وجود دارد. در روش اول، شیر هواگیری اسپلیت کمی باز شده تا هوای محبوس در لولهها از آن خارج شود. در این روش که شرح مراحل انجام آن به طور کامل در ادامه مقاله ذکر شده است، معمولاً هوای محبوس به طور کامل از دستگاه خارج نمیشود و احتمال وجود رطوبت نیز در لولهها زیاد است و معمولاً تکنسینهای حرفهای از این روش برای هواگیری اسپلیت استفاده نمیکنند. روش دوم که بهترین روش هواگیری اسپلیت است با استفاده از پمپ خلاء انجام میشود. در این روش که شرح آن نیز به طور کامل در ادامه مقاله ذکر شده است، هوا و رطوبتی که در لولههای دستگاه باقیمانده و عملکرد آن را مختل کرده است، به طور کامل از دستگاه خارج میشود.
چگونه هواگیری اسپلیت را به صورت دستی انجام دهیم؟
آشنایی با بهترین روش هواگیری کولر گازی (اسپلیت) و انجام دادن مراحل آن به شما کمک میکند تا بتوانید با آگاهی کامل اقدام به هواگیری اسپلیت کنید. برای تخلیه مناسب هوا و ایجاد خلاء در سیستم تهویه مطبوع اسپلیت، میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
- سیستم را آماده کنید: مطمئن شوید که برق سیستم خاموش است. خطوط مبرد را به واحدهای داخلی و خارجی وصل کنید و مطمئن شوید که به درستی ایمن شده اند. از بسته بودن تمام شیرها اطمینان حاصل کنید.
- اتصالات را شل کنید: اتصالات را در نقاط مختلف خطوط مبرد شل کنید، از دورترین نقطه از واحد داخلی شروع کنید و به سمت بیرون آن حرکت کنید. برای شل کردن یراق آلات میتوانید از آچار یا انبرقفلی استفاده کنید.
- برای آزاد شدن هوا زمان بگذارید: هنگامیکه اتصالات کمیشل شدند، حبابهای هوا که در داخل خطوط محبوس شده اند باید شروع به خروج کنند. این فرآیند ممکن است کمی طول بکشد، بنابراین توصیه میشود اتصالات را برای چند ساعت یا حتی یک شب شل بگذارید تا تخلیه هوا به حداکثر برسد.
- اتصالات را سفت کنید: پس از گذشت زمان کافی، اتصالات را با استفاده از ابزارهای مناسب به سمت بالا سفت کنید و مطمئن شوید که محکم هستند اما بیش از حد سفت نشده اند.
- ادامه تست سیستم: پس از تکمیل فرآیند تخلیه هوا، میتوانید با توجه به دستورالعملهای سازنده، نسبت به تست و شارژ سیستم اقدام کنید. نظارت دقیق بر سیستم و رسیدگی به هر مشکلی که ممکن است ایجاد شود بسیار مهم است.
در حالی که این روش جایگزین میتواند به حذف مقداری هوا از سیستم کمک کند، اما ممکن است به همان سطح خلاء ایجاد شده توسط پمپ خلاء نرسد. به خاطر داشته باشید که تخلیه نامناسب هوا میتواند منجر به کاهش عملکرد سیستم، مشکلات احتمالی رطوبت یا حتی آسیب به سیستم شود. در صورت امکان، همچنین توصیه میشود که با یک تکنسین تهویه مطبوع واجد شرایط مشورت کنید یا به دنبال دسترسی به پمپ خلاء برای تخلیه هوا و عملکرد بهینه سیستم باشید.
نحوه هواگیری اسپلیت با دستگاه وکیوم چگونه است؟
در این روش از پمپ وکیوم برای ایجاد خلاء استفاده میشود. توجه داشته باشید که روند انجام این هواگیری باید توسط متخصص انجام شود.
- باید لولههای مسی را به صورت ایمن و محکم به شیر متصل کنید.
- سپس شلنگ آبی (گیج فشار) به شیر سرویس لوله برگشت متصل خواهد شد.
- شلنگ زرد به دستگاه وکیوم وصل و این دستگاه روشن میشود؛ شیر گیج فشار که آبی رنگ است باز شده و حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه روند وکیوم و هواگیری کولر گازی انجام خواهد شد.
- در گام آخر شیر آبی رنگ را بسته و وکیوم خاموش میشود. ضرورت دارد که در این مرحله، ابتدا شیر را بسته و بعد دستگاه را خاموش کنید.
روش هواگیری اسپلیت با پمپ خلاء چگونه است؟
بسیاری از افراد ترجیح میدهند تا از روش بالا، برای هواگیری اسپلیت استفاده کنند. اما این روش میتواند تنها بخشی از هوای محبوس در سیستم را خارج کند. به همین دلیل توصیه ما استفاده از پمپ خلاء برای هواگیری اسپلیت است. زیرا که تخلیه نامناسب هوا میتواند منجر به کاهش عملکرد سیستم، مشکلات احتمالی رطوبت یا حتی آسیب به سیستم شود. اگر در نظر دارید تا برای هواگیری اسپلیت از پمپ خلاء استفاده کنید. برای تخلیه مناسب هوا و ایجاد خلاء در سیستم تهویه مطبوع اسپلیت، به پمپ خلاء، گیجهای منیفولد، مخزن بازیابی مبرد (در صورت وجود) و مبرد مناسب نیاز دارید. پس از آماده سازی سیستم، گیجهای منیفولد را وصل کنید، شیرهای سرویس را باز کنید، پمپ خلاء را وصل کنید، آن را روشن کنید و برای دستیابی و حفظ خلاء عمیق، معمولا زیر ۵۰۰ میکرون، گیج وکیوم را زیر نظر بگیرید. دستورالعملهای را برای زمان تخلیه حداقل ۳۰ دقیقه دنبال کنید. سپس شیرهای سرویس را ببندید و پمپ خلاء را خاموش کنید. قبل از شارژ کردن سیستم با مبرد، سیستم را تست کرده و هرگونه نشتی را تعمیر کنید تا سیستم به شرایط عملیاتی بهینه برگردد.
۵ مرحله هواگیری داکت اسپلیت
- در ابتدای کار قبل از هواگیری داکت اسپلیت، از درست بودن لوله کشی و نشتی آن مطمئن شوید و سپس، سوپاپ شیر هواگیری داکت اسپلیت را حدود ۹۰ درجه برخلاف عقربههای ساعت با استفاده از آچار شش گوش چرخانده و بعد از ۱۰ ثانیه، زمانی که گاز کاملا خارج شد دوباره ببندید.
- بعد از چک کردن نشتی لولهها، سوپاپ سه طرفه، قسمتی که سمت گاز است را باز کنید. در این لحظه باید قسمت مرکزی آن را به کمک آچار شش گوش، به سمت داخل فشار دهید و بعد از سه ثانیه رها کنید تا گاز به طور کامل خارج شود. بعد از گذشت یک دقیقه، سه مرتبه دیگر این حرکت را تکرار کنید تا شیر هواگیری داکت اسپیلت به طور کامل انجام شود. دقت داشته باشید که آب خروجی از لولهها جوش است پس مراقب باشید که دچار سوختگی نشوید.
- در این مرحله از شیر هواگیری داکت اسپلیت، باید مهره ورودی سرویس را با آچار سفت کنید.
- شیر سه طرفه را در وضعیت عقب قرار دهید و مهرههای شیر هواگیری سه طرفه را با آچار سفت کنید.
- بعد از انجام مراحل و اطمینان از هواگیری دستگاه، میتوانید داکت اسپلیت را روشن کنید. اگر هواگیری به درستی انجام شد اما داکت اسپلیت گرمایش خوبی نداشت، باید پکیج و ورودی آب داغ از موتورخانه بررسی کنید.
جلوگیری از ایجاد هزینه اضافی برای هواگیری کولر گازی (اسپیلت) با تکنسین
به دلیل حساس بودن هواگیری اسپیلت ، حل مشکل توسط خود شما کمی ریسکی میباشد. از این رو پیشنهاد میشود برای جلوگیری از ایجاد هزینه اضافی به یک تکنسین مراجعه کنید. برای دریافت مشاوره رایگان از متخصصهای کولرگازی در شرکت تعمیر 115 میتوانید با شماره 02165116453 تماس بگیرید. کارشناسان ما سریعا با شما ارتباط میگیرند.
مقاله پیشنهادی :علت هنگ کردن تلویزیون سامسونگ
مقاله پیشنهادی : داستان واقعی تعمیر تلویزیونی که ۵ بار تعمیرکارش عوض شد!